Aspirine 100 mg 20 tabletten

Aspirine 100 mg 20 tabletten

350.641179
Voor 16.30 besteld, morgen in huis
€ 4,32
Inclusief BTW

 

Aspirine 100 mg kopen?

Ben je op zoek naar een betrouwbare pijnstiller om hoofdpijn, koorts, spierpijn of andere pijnlijke aandoeningen te verlichten? Overweeg dan Aspirine 100 mg. Dit geneesmiddel is al jarenlang een vertrouwde keuze voor effectieve pijnverlichting. In deze productpagina zullen we uitgebreid ingaan op waarom Aspirine 100 mg een uitstekende keuze is, voor welke leeftijdsgroep het geschikt is en waarom dit product jou kan helpen bij het omgaan met pijn en ongemak.

Waarom Aspirine 100 mg?

Aspirine 100 mg, met als actief bestanddeel acetylsalicylzuur, staat bekend om zijn betrouwbare pijnstillende eigenschappen. Dit geneesmiddel biedt verschillende voordelen die het tot een populaire keuze maken:

Voordelen van Aspirine 100 mg:

 1. Effectieve pijnverlichting: Aspirine bevat acetylsalicylzuur, dat helpt bij het verminderen van verschillende soorten pijn, waaronder hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatiepijn.

 2. Koortsverlagend: Naast pijnverlichting helpt Aspirine ook bij het verlagen van koorts, waardoor het geschikt is voor mensen met koorts.

 3. Ontstekingsremmend: Acetylsalicylzuur heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, wat bijdraagt aan het verminderen van pijn en zwelling.

 4. Bloedverdunnend: Aspirine staat er ook om bekend dat het het bloed verdunt, wat kan helpen bij het voorkomen van bloedstolsels en hartaanvallen.

 5. Snelwerkend: De actieve ingrediënten in Aspirine 100 mg worden snel opgenomen in je lichaam, wat zorgt voor snelle verlichting van pijn en ongemak.

Hoe werkt Aspirine 100 mg?

Aspirine 100 mg bevat acetylsalicylzuur als actief bestanddeel. Acetylsalicylzuur werkt door de productie van prostaglandines in het lichaam te remmen. Prostaglandines zijn chemische stoffen die betrokken zijn bij pijn, ontsteking en koorts. Door de productie van prostaglandines te verminderen, helpt acetylsalicylzuur bij het verminderen van pijn, ontsteking en koorts.

Voor welke leeftijd is Aspirine 100 mg geschikt?

Aspirine 100 mg is geschikt voor volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar en ouder. Het is belangrijk om de juiste dosering te volgen, zoals vermeld in de bijsluiter of zoals geadviseerd door een arts. Het overschrijden van de aanbevolen dosis kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Geschikt voor adolescenten vanaf 12 jaar

Aspirine 100 mg kan veilig worden gebruikt door adolescenten vanaf 12 jaar, maar het is essentieel om de dosering specifiek aan te passen aan de leeftijd en het gewicht van de persoon. Raadpleeg een arts of apotheker als je vragen hebt over het gebruik van Aspirine 100 mg bij adolescenten.

Niet gebruiken bij bepaalde aandoeningen

Hoewel Aspirine 100 mg effectief is bij pijnverlichting, zijn er bepaalde situaties waarin je dit geneesmiddel niet moet gebruiken. Niet gebruiken bij:

 • Allergie: Als je allergisch bent voor acetylsalicylzuur of andere salicylzuurverbindingen, of voor een van de andere bestanddelen van dit product, moet je Aspirine 100 mg vermijden.

 • Astma: Als je astma hebt gehad als gevolg van toediening van salicylaten of vergelijkbare stoffen, zoals andere pijnstillende, koortsverlagende en ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID's), moet je Aspirine 100 mg niet gebruiken.

 • Zwangerschap: Gebruik Aspirine 100 mg niet als je in de laatste 3 maanden van je zwangerschap bent.

 • Maag- en darmzweren: Als je last hebt van een maag- en/of darmzweer, vermijd dan het gebruik van Aspirine 100 mg.

 • Ernstige nier-, lever- of hartfunctiestoornissen: Als je ernstige nier-, lever- of hartproblemen hebt, raadpleeg dan eerst een arts voordat je Aspirine 100 mg gebruikt.

 • Methotrexaatgebruik: Als je meer dan 15 mg methotrexaat per week gebruikt (een geneesmiddel bij kanker, ernstige psoriasis en reumatoïde artritis), mag je Aspirine 100 mg niet gebruiken.

 • Verhoogde bloedingsneiging: Als je een verhoogde bloedingsneiging hebt, moet je Aspirine 100 mg vermijden.

Wat is de dosering van Aspirine 100mg?

De volgende dosering wordt aangeraden bij aspirine:

 • kinderen van 3-6 jaar: 1-2 tabletten per keer, maximaal 7-8 tabletten (= 700-800 mg)
  per 24 uur, verdeeld over 4-6 giften
 • kinderen van 7-9 jaar: 2 tabletten per keer, maximaal 10-12 tabletten (= 1000-1200 mg) per 24 uur, verdeeld over 4-6 giften.
 • kinderen van 10-11 jaar: 3 tabletten per keer, maximaal 15 tabletten (= 1500 mg) per 24 uur, verdeeld over 4-6 giften.

De tijd tussen twee innames moet bij kinderen minstens 4 uur bedragen. De lagere toedieningsfrequentie is bedoeld voor kinderen in de ondergrens van de desbetreffende leeftijdscategorie. Bij kinderen tot 4 jaar wordt toediening gedurende meer dan 2 dagen ontraden.

Voor kinderen van 12 jaar en ouder wordt verwezen naar Aspirine, tabletten van 500 mg. Wanneer de klachten (koorts en pijn) weer opkomen is herhaalde toediening toegestaan, maar de maximale dosering (kinderen 3-6 jaar: 700-800 mg per dag; kinderen 7-9 jaar: 1000-1200 mg en kinderen 10-11 jaar: 1500 per dag) mag niet worden overschreden.

Samenstelling:
Werkzame stoffen: 100 mg acetylsalicylzuur per tablet
Hulpstoffen: cellulosepoeder en maïszetmeel

RVG-nummer: 01414

Actieve stof
Acetylsalicylzuur
Merk
Aspirine
Toedieningsvorm
Tablet
Fabrikant
Bayer
BTW
9%
Levertijd
Besteld voor 17:00 is volgende dag in huis.
Prijs
€ 0,00 - € 9,99
Inhoud
20 Stuks

Waarom je UAD geneesmiddelen bestellen bij www.dia-centrum.nl?

 • Betrouwbaarheid: www.dia-centrum.nl is een betrouwbare online drogisterij met een uitstekende staat van dienst. We leveren hoogwaardige producten en zorgen ervoor dat ze veilig bij je worden bezorgd. Meer dan 7500 positieve reviews vanuit onze klanten.
 • Ruime beschikbaarheid: We bieden alleen hoogwaardige en bekende UAD & AV middelen aan, zodat je altijd toegang hebt tot effectieve geneesmiddelen..
 • Snelle levering: Besteld voor 16:30, volgende dag afgeleverd.
 • Discrete verpakking: We respecteren je privacy en zorgen voor discrete verpakkingen bij al onze bestellingen.
 • Klantenservice: Onze vriendelijke en deskundige drogisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Bijbehorende producten

Klanten die dit product kochten, kochten ook: