Waarom uw bloedsuiker meten met de Freestyle Libre?

Wat is Freestyle Libre?

Freestyle Libre is ontwikkeld om de glucose te meten zonder te prikken. Het meten van de glucose zonder hulp van de diabetes testers zorgt voor een groot gebruikersgemak en niet te hoeven prikken in de vinger. De sensor van Libre die wordt geplakt op de bovenarm meet automatisch de bloedsuiker en geeft dit door aan de app van Freestyle Libre of de Freestyle Libre Glucosemeter.

Wat zijn de voordelen van het meten met de Freestyle Libre?

De freestyle libre van Abbott geeft de vrijheid voor het testen zonder glucosestrips, u bent dus dan niet gebonden aan het feit dat er altijd een glucosemeter aanwezig moet zijn om te testen.  De Freestyle Libre heeft ook klinisch bewezen te zorgen voor minder hypo's. (Een hypo betekent dat er te weinig suiker aanwezig is in het bloed)

Door het automatische doorgeven van de waardes zorgt het contactloze meten van de bloedsuiker met de Freestyle Libre voor minder schommelingen, het geeft een duidelijk overzicht met gebruik van de gratis Freestyle Librelink app.

Is de Freestyle Libre waterdicht?

De Freestyle Libre is waterdicht, dit betekent dat u ermee kan douchen, zwemmen en sporten. De freestyle libre is waterbestendig tot 1 meter gedurende 30 minuten.

Hoelang kan de Freestyle Libre gebruikt worden?

De sensor van Freestyle Libre 1, 2 & 3 gaat 14 dagen mee na het aanbrengen op de bovenarm. Na 14 dagen kan de sensor verwijderd worden en plaats u de nieuwe sensor om de meetresultaten van de bloedsuiker weer door te krijgen via de Freestyle Librelink app of de Freestyle Libre glucosemeter.

Wat is het verschil tussen de Freestyle Libre 1 en 2?

De Freestyle Libre 2 is doorontwikkeld op de Libre 1 en bevat een nauwkeurige sensor wat zorgt voor meer duidelijke testresultaten van de glucosewaarde. 

Wat is de beste plek om te Freestyle Libre Sensor te plakken?

De Freestyle Libre sensor kan het beste geplakt worden op de achterkant van de bovenarm, of u dit doet op de linker- of rechterbovenarm maakt dan niet uit. Gebruik de meegeleverde applicator van Abbott om de sensor aan te brengen op de bovenarm.

Hoe moet de Freestyle Libre Sensor aangebracht worden?

De freestyle libre sensor moet u in de volgende stappen aanbrengen:

1. Reinig het gebied van de bovenarm waar u de sensor plaats grondig met het alcoholdoekje die is bijgeleverd. (Verwijder alle haren van de bovenarm waar de sensor wordt geplaatst) Gebruik hier bijvoorbeeld de Skin Tac Barriers tac doekjes of 3M Cavilon Barriere Creme voor om een extra laag aan te brengen op de huid zodat, de sensor beter blijft plakken.

2. Open de Sensor verpakking door middel van de sluiting eraf te halen.

3. Draai de kap van de sensor applicator los.

4. Lijn de applicator op de lijn van de Freestyle Libre Sensor en druk de applicator door in de Libre Sensor.

5. Haal de applicator met de sensor uit de verpakking. (Raak de Freestyle Libre sensor niet aan met uw vingers)

6. Plaats de applicator met daarin de Sensor op de bovenarm waar u de sensor wenst te plaatsen en druk de sensor door middel van het uitklikken van de sensor.

7. De sensor is nu aangebracht op de bovenarm, kijk altijd goed na of de sensor goed vast zit op de bovenarm.

Glucosemeters en Diabetes testers

Wij bieden naast de freestyle libre sensor een ruim assortiment aan van diabetes hulpmiddelen en zorgproducten op het gebied van glucose strips, bloeddrukmeters, incontinentiemateriaal en huidverzorging.  Heeft u vragen contact ons dan via Tel: +31 182-391210 of E-mail, Chat & Whatsapp. Ons team van deskundigen staat u graag te woord.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment