Pennaald

Gebruikt u een insulinepen dan heeft u ook pennaalden nodig voor het toedienen van uw insuline. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en naalddiktes. Wij bieden een ruim assortiment pennaalden aan van bekende merken als Ypsomed, BD, Novofine en HT-One. De meeste pennaalden hebben een universele aansluiting en passen op alle insulinepennen waar andere pennaalden voor een bepaald type insulinepen geschikt zijn.

Welke pennaald voor u het meest geschikt is hangt af van de gewenste lengte (in mm) of dikte (uitgedrukt in G, hoe hoger de G hoe dunner het naaldje). Bij gebruik van pennaalden is het altijd handig om een naaldcontainer te gebruiken.

Pennaald kopen? Wat is een insuline naald?

In de wereld van diabetesbeheer is het essentieel om de juiste instrumenten te hebben voor effectieve behandeling. Een van die cruciale hulpmiddelen is de insuline naald, die helpt bij het toedienen van insuline in het lichaam van patiënten. Maar wat is een insuline naald precies, en waarom is het zo'n onmisbaar onderdeel van diabeteszorg?

De cruciale rol van insuline naalden in diabeteszorg

Een insuline naald, vaak simpelweg "pennaald" genoemd, is een zeer fijne naald die wordt gebruikt om insuline te injecteren. De naald is speciaal ontworpen voor gebruik met insulinepennen, waardoor patiënten hun medicatie eenvoudig en met minimale pijn kunnen toedienen.

Waar gebruik je een insuline naald voor?

Insuline naalden zijn essentieel voor mensen met diabetes die insulinepennen gebruiken. De naalden zorgen voor een efficiënte en nauwkeurige toediening van insuline. Door de juiste naald te kiezen, kunnen patiënten zorgen voor een bijna pijnloze injectie, wat helpt bij het regelmatig en correct toedienen van hun medicatie.

Welke insuline naaldjes heb ik nodig?

De keuze van insuline naaldjes hangt af van verschillende factoren, waaronder de insulinepen die wordt gebruikt, de voorkeuren van de patiënt en eventuele aanbevelingen van gezondheidszorgverleners.

BD Microfine of HT One Plusfine pennaalden

Twee van de meest gerenommeerde merken in de wereld van insuline naalden zijn BD Microfine en HT One Plusfine. Deze naalden zijn ontworpen met de patiënt in gedachten, waarbij aandacht wordt besteed aan zowel comfort als effectiviteit.

Wat zijn de voordelen van BD Microfine of HT One Plusfine naalden?

BD Microfine en HT One Plusfine naalden zijn ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en minimale pijn. Een van de kenmerken van deze naalden is de specifieke "G" aanduiding, wat staat voor de diameter of dikte van de naald. Naalden met een hoger "G"-nummer zijn dunner, wat vaak resulteert in een comfortabelere injectie-ervaring.

Bovendien zijn deze naalden verkrijgbaar in verschillende lengtes, zoals 4,5 mm of 8 mm, wat patiënten de flexibiliteit geeft om de beste optie voor hun specifieke behoeften te kiezen. Het is ook vermeldenswaard dat deze naalden steriel verpakt zijn, wat essentieel is voor veilig gebruik.

BD Autoshield insuline naalden!

Naast de standaard insuline naalden biedt BD ook de innovatieve Autoshield naalden aan. Deze naalden hebben een uniek veiligheidssysteem dat helpt bij het voorkomen van onbedoelde prikincidenten, wat de veiligheid en het vertrouwen van de patiënt verhoogt.

Beste insuline naalden bij www.dia-centrum.nl

Bij www.dia-centrum.nl streven we ernaar om onze klanten de allerbeste producten voor hun gezondheidsbehoeften te bieden. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment van de beste insuline naalden, waaronder de toonaangevende BD Microfine, HT One Plusfine en BD Autoshield naalden. Ons team van experts selecteert zorgvuldig elk product om zeker te zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid.

Bestel nu je insuline naaldjes bij www.dia-centrum.nl

Of je nu een doorgewinterde diabetespatiënt bent of net begint met insuline-injecties, het is van cruciaal belang om over de juiste hulpmiddelen te beschikken. www.dia-centrum.nl staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap. Bezoek ons online om ons assortiment te bekijken of kom persoonlijk langs in onze winkel voor professioneel advies en aanbevelingen op maat. Ons toegewijde team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de beste insuline naalden voor jouw unieke behoeften.

Afmeting pennaald dikte en lengte

Gauge Size

Diameter

Lengte (mm)

Lengte (inch)

16 G

1,6

40

1 1/2''

18 G

1,2

40

1 1/2''

18 G

1,2

50

2''

19 G

1,1

25

1''

19 G

1,1

40

1 1/2''

19 G

1,1

50

2''

20 G

0,9

25

1''

20 G

0,9

40

1 1/2''

21 G

0,8

25

1''

21 G

0,8

40

1 1/2''

21 G

0,8

50

2''

22 G

0,7

40

1 1/2''

22 G

0,7

50

2''

23 G

0,6

25

1''

23 G

0,6

30

1 1/4''

24 G

0,55

25

1''

25 G

0,5

16

5/8''

25 G

0,5

25

1''

26 G

0,45

13

1/2''

26 G

0,45

16

5/8''

27 G

0,4

13

1/2''

27 G

0,4

19

3/4''

30 G

0,3

13

1/2''