Teststrippen

Bloedglucose testrips kopen? Bij Dia-Centrum.nl vindt u een ruim assortiment bloedglucose strips van merken als Ascensia, Roche, Abbott en HT-One.

Let op bij het bestellen dat u de juiste diabetes strips besteld voor de juiste bloedglucose meter. Bijvoorbeeld bij de Contour glucosemeter heeft u de Contour meter nodig en bij de Contour Next teststrips moet u de Contour XT, Contour Next One of Contour USB bloedglucosemeter hebben.


Dia-Centrum.nl voert een ruim assortiment goedgekeurde glucoseurineketonen en Cholesterol teststrippen.

Diabetes testen: Welke teststrips zijn de beste keuze?

Wanneer het gaat om diabetesbeheer, is het meten van glucose cruciaal. Door te weten hoeveel glucose er in het bloed zit, vooral nuchter, kunnen diabetici beslissingen nemen over voeding, medicatie en fysieke activiteit. Het kiezen van de juiste teststrip kan echter overweldigend zijn gezien het brede scala aan beschikbare merken en soorten.

Het belang van glucose testen bij diabetes?

Het testen van diabetes is niet alleen een routine; het is een essentiële stap in het beheer van de ziekte. De glucose nuchter test geeft bijvoorbeeld inzicht in de bloedsuikerspiegel na een nacht vasten. Dit helpt om te begrijpen hoe het lichaam suiker verwerkt wanneer het in rust is. Door regelmatig glucose te testen, kan een patiënt zijn of haar behandeling beter afstemmen en mogelijke complicaties voorkomen. Als het gaat om het kiezen van een merk voor het testen van diabetes, hebben patiënten veel opties. Hier zijn enkele van de toonaangevende merken in de markt:

Contour Series: Precisie en Betrouwbaarheid

De Contour-serie, waaronder Contour, Contour TS, Contour PLUS en Contour Next, staat bekend om haar precisie. Deze teststrips bieden snelle en nauwkeurige resultaten, waardoor ze een favoriete keuze zijn voor velen. Let op!: Elk soort Contour strips heeft zijn eigen glucosemeter, dus de Contour teststrips past bijvoorbeeld niet op de Contour TS meter.

Freestyle: Contactloos jou glucose meten met de Sensor van Abbott

De Freestyle Lite en Freestyle Libre Sensor onderscheiden zich door hun geavanceerde technologie. Vooral de Freestyle Libre Sensor, die een continue glucosemeting biedt zonder de noodzaak voor frequente vingerprikken.

Caresens: Efficiënt en gebruiksvriendelijk

Caresens teststrips staan bekend om hun gebruiksgemak. Ze vereisen een kleine bloeddruppel en leveren binnen enkele seconden resultaten op.

Accu-Chek: Jarenlange Betrouwbaarheid

Accu-Chek is een gevestigde naam in de wereld van diabeteszorg. Hun teststrips zijn betrouwbaar en worden door veel professionals aanbevolen. Roche testers van Accu-Chek Instant, Accu-Chek Performa, Accu-Chek Mobile of Accu-Chek Aviva voor het gemakkelijk en snel meten van je suiker.

Welke soorten diabetes zijn er?

Het begrijpen van de verschillende soorten diabetes is essentieel voor effectief beheer. Type 1 diabetes is waar het lichaam geen insuline produceert. Type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm, treedt op wanneer het lichaam niet goed reageert op insuline.

Urinestrips en Ketonentesten

Naast het controleren van de bloedglucose, kunnen diabetici ook hun urine testen. Dit kan inzicht geven in de nierfunctie en of het lichaam ketonen produceert, wat kan wijzen op onvoldoende insuline.

Combur Urinestrips

Combur urinestrips zijn betrouwbare hulpmiddelen voor het controleren van verschillende parameters in de urine, waaronder glucose.

Ketonenstrips van Caresens, Diatesse of Glucofix

Ketonenstrips zoals die van Caresens, Diatesse of Glucofix zijn essentieel voor diabetici, vooral voor degenen met type 1 diabetes. Ze meten de hoeveelheid ketonen in de urine, wat kan wijzen op ketoacidose, een potentieel levensbedreigende aandoening.

Diabetesmanagement vereist geduld, kennis en de juiste hulpmiddelen. Of het nu gaat om het testen van bloedglucose met merken zoals Contour of Freestyle, of het meten van ketonen met Caresens of Diatesse strips, het kiezen van de juiste producten is cruciaal. Door regelmatig te monitoren en op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën, kunnen diabetici een gezond en evenwichtig leven leiden. Komt u er niet uit, laat u zelf informeren door onze gespecialiseerde klantenservice en gaat voorbereid aan de slag met het meten van je glucose, ketonen of bij het meten via urinetesters.