Urine teststrippen

Urine teststrips kopen? Op zoek naar Combur 7 of Combur 9 of Ketostix Urine testen? Voor 17:00 besteld de volgende dag in huis.

Met Urine teststrippen kun je o.a. glucose en ketonen meten. Na aanbrengen van de urine kan de teststrip vergeleken worden met een kleurschema op de verpakking om zo de waarde af te lezen.

Bekijk onze parameters om te zien welke waarde welke Urine teststrip meet.

Betrouwbare urine strips voor nauwkeurige metingen van urineparameters

Als u zorgen heeft over uw gezondheid en specifieke symptomen ervaart, dan kunnen urine strips een handig hulpmiddel zijn om uw urineparameters te meten en eventuele afwijkingen te ontdekken. Bij ons vindt u een breed assortiment aan urine strips van topmerken zoals 10 Parameter, 11 Parameter en 12 Parameter. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd tegen betaalbare prijzen.

Ontdek ons assortiment aan topmerken urine teststrips van Roche & Siemens

Onze urine strips zijn ontworpen om u snel en gemakkelijk inzicht te geven in uw urineparameters. Met onze 10 Parameter urine strips kunt u bijvoorbeeld 10 verschillende urineparameters meten, waaronder proteïne, glucose, leukocyten en nitriet. Onze 11 Parameter urine strips voegen daar bilirubine aan toe, terwijl onze 12 Parameter urine strips ook urobilinogeen kunnen meten.

10 Parameter, 11 Parameter en 12 Parameter

Onze 10, 11 en 12 Parameter urine strips zijn betrouwbare hulpmiddelen om urineparameters te meten en kunnen ook gebruikt worden als onderdeel van het monitoren van de gezondheid van mensen met chronische ziekten zoals diabetes en nierziekten.

Welke waardes meten met urine teststrips?

  • Urine teststrips kunnen verschillende parameters van urine meten, afhankelijk van het type strip dat wordt gebruikt. De meest voorkomende parameters die gemeten worden met urine teststrips zijn:
  • Glucose: meet de hoeveelheid suiker in de urine. Dit kan helpen bij het opsporen van diabetes of andere aandoeningen die verband houden met hoge bloedsuikerspiegels.
  • Eiwit: meet de hoeveelheid eiwit in de urine. Verhoogde eiwitwaarden in de urine kunnen duiden op nierproblemen of andere aandoeningen. Leukocyten: meet de hoeveelheid witte bloedcellen in de urine. Verhoogde waarden kunnen wijzen op een infectie in de urinewegen.
  • Nitriet: meet de aanwezigheid van bacteriën die nitraat omzetten in nitriet. Een positief resultaat kan wijzen op een urineweginfectie. pH-waarde: meet de zuurgraad van de urine. Dit kan helpen bij het identificeren van bepaalde ziekten of aandoeningen.
  • Ketonen: meet de hoeveelheid ketonen in de urine. Verhoogde ketonwaarden in de urine kunnen duiden op een tekort aan insuline of andere aandoeningen.
  • Urobilinogeen: meet de hoeveelheid urobilinogeen in de urine. Verhoogde waarden kunnen wijzen op leverproblemen. Bilirubine: meet de hoeveelheid bilirubine in de urine. Verhoogde bilirubinewaarden kunnen wijzen op leverproblemen.
  • Bloed: meet de hoeveelheid bloed in de urine. Verhoogde bloedwaarden in de urine kunnen wijzen op een urineweginfectie, nierstenen of andere aandoeningen.
  • Specifieke zwaartekracht: meet de concentratie van opgeloste stoffen in de urine. Dit kan helpen bij het beoordelen van de nierfunctie.

Het is belangrijk op te merken dat urine teststrips bedoeld zijn voor screening en het meten van deze parameters niet altijd een definitieve diagnose kan stellen. Het is daarom altijd raadzaam om een arts te raadplegen voor een volledige evaluatie en diagnose van eventuele gezondheidsproblemen.

Onze missie is om u te helpen beter te leven met diabetes door middel van betrouwbare en nauwkeurige hulpmiddelen. Of u nu net bent gediagnosticeerd of al jaren met diabetes leeft, bij ons vindt u de juiste hulpmiddelen voor uw diabetesbeheer. Neem contact met ons op voor meer informatie en voor hulp bij het kiezen van de juiste bloedsuikermeter voor uw behoeften.