Welke wegwerphandschoen voor welk moment?

Is het Nitril, Vinyl of toch de Latex Handschoen?

Soms is het lastig om te zien bij welke werkzaamheden er welke handschoen nodig is? Hieronder wordt er uitgelegd in welke sector er welke handschoen nodig is. De disposable handschoen is altijd voor eenmalig gebruik. Zorg met een wegwerphandschoen voor de basis hygiëne bij u op locatie.

Nitril Wegwerphandschoen

De nitril handschoen is de meest voorkomende handschoen in de disposable markt. Nitril is geproduceerd van synthetisch rubber en zorgt ervoor dat het een betrouwbare maar ook sterke wegwerphandschoen is. Nitril Handschoenen zijn uitermate geschikt voor mensen met een Latex allergie omdat, Nitril handschoenen Latex vrij geproduceerd worden. De nitril handschoen is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en heeft een perfect pasvorm rondom de hand.

Een nitril handschoen beschermt iemand tegen virussen, bacteriën, olie, vet en bepaalde chemicalien.

Nitril Handschoenen worden gebruikt bij de productie en verwerking van voedsel, contact met vloeistoffen als bloed, chemische stoffen en lichaamsstoffen, de schoonmaakbranche en Ziekenhuizen, praktijken en fysiotherapeuten.

Vinyl Handschoenen

De vinyl wegwerphandschoen is geproduceerd van PVC en is de goedkoopste wegwerphandschoen. PVC ook wel voluit genoemd polyvinylchloride is makkelijk bewerkbaar materiaal dat gepolymeriseerd is. De vinyl handschoen is een stuk dunner dan bijv. een nitril handschoen en scheurt hierdoor makkelijker. Vinyl handschoenen worden veelal gebruikt bij het bereiden van voedsel of de beautysector zoals, schoonheidsbehandelingen.

Vinyl handschoenen bieden bescherming tegen chemicaliën met een laag risico, olie en zuren. Als u met chemicaliën werkt met een hoog risico kijk dan naar de nitril wegwerphandschoen.

Latex Handschoenen

De latex wegwerphandschoen is geproduceerd van natuurlijk rubber. LET OP als u een latex allergie heeft kijk dan naar de NITRIL HANDSCHOENEN! Veilig en hygiënisch  werken doet u met latex handschoenen welke beschermen tegen virussen, chemicaliën en bacteriën. De latex zorgt voor een soepele pasvorm en enorme flexibileit.

Gepoederd of ongepoederd?

Vinyl & latex wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in een gepoederde en ongepoederde variant maar wat is de reden? De gepoederde handschoenen variant bied meer comfort en zorgt door middel van het aanwezige poeder ervoor dat de handschoen makkelijker aangetrokken kan worden omdat, het poeder zweet en vocht opneemt. 

Kleur disposable handschoenen?

De wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn blauw welke veelal wordt gebruikt in voedingsindustrie gebaseerd op de HACCP norm en zwart welke ook in de voedingsindustrie wordt gebruikt of bijv. de beauty sector.

Andere kleuren die voorkomen zijn Wit, Roze & paars.

PBM & Disposables

Wij bieden naast wegwerphandschoenen een ruim assortiment aan van PBM & Disposables op het gebied van Mondmaskers, Overalls, Haarnetjes, Vuilniszakken en veel andere soorten. Heeft u vragen contact ons dan via Tel: +31 182-391210 of E-mail, Chat & Whatsapp. Ons team van deskundigen staat u graag te woord.

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment